Suomalaisen suunnittelun lupaukset

Viikko sitten, järjestettiin Aalto-yliopiston, jo perinteeksi muodostunut muotinäytös, jossa opiskelijat esittelevät mallistonsa. Näytöksen katsomossa istuu paljon kykyjenetsitjöitä, ja paljon muita muotialan ammattilaisia. Vuosi vuodelta Aallon opiskelijoiden muotinäytöksestä tulee suositumpi vuosit toisensa perään. Toisin kuin moni saattaisi luulla, Suomella on hyvät tulevaisuuden näkymät muodin saralla.

Suomalaisia nuoria suunnittelijoita on huikea määrä. Kukaan ei vielä tiedä heistä mitään, mutta pian tietää koko maailma. Suomalaiset, Aalto-yliopiston suunnittelijat ovat kehuttuja nimenomaan siitä, kuinka tuoreita heidän luomuksensa ovat. Tuoreet visiot ovat juuri sitä, mitä muotimaailma jatkuvasti janoaa. Sen lisäksi osaaminen on tärkeää. Vankka osaaminen tekstiilien käsittelyssä, on ehdottomasti vahvuus, mikä kantaa suomalaisia, nuoria suunnittelijoita vielä pitkälle.

Muotimaailman asiantuntijat, muun muassa vuosikymmenien ajan muotitoimittajana toiminut Rebecca Voight ylistää Aallon opiskelijoiden teknistä osaamista, joka on täysin maailmanluokan tasoa. Voight on varma, että näille suomalaisille suunnittelijoille löytyy kyllä töitä ulkomailta. Pariisista tai Milanosta.

Rebecca Voight kertoo myös, miksi osa mallistoista ei ollut niin onnistuneita. Hän kommentoi, että jotkut mallistoista olivat liian valmiita myyntiin. Mallistojen pitää tässä, esittelyvaiheessa nimenomaan olla yliampuvia, sillä kykyjenetsijät etsivät jotain täysin uutta. Jotain, mitä ei ole nähty vielä koskaan. Siinä on koko muotimaailman salaisuus kiteytettynä. Jatkuvasti on löydettävä jotakin uutta, jotakin, joka sykähdyttää muotimaailmaa, jossa kaikki on jo nähty. Ihan kaikki, Miten silloin voi edes löytää jotain, joka olisi tarpeeksi omaperäistä. Sitä miettivät nuoret suunnittelijat.

Julkaistu
Kategoria(t): Uutiset