Katri Niskanen – suomalaisen muodin lupaus

katriKatri Niskanen nousi pinnalle vuonna 2009 MTV3:lla pyörineestä reality-sarjasta Muodin huipulle. Kyseessä oli amerikkalaisen formaatin suomalainen versio. Niskanen voitti kilpailun, ja pian sen jälkeen, vuonna 2010 Katri lanseerasi oman vaatemerkin, joka kantaa hänen omaa nimeään. Hän on valmistunut Lahden muotoiluinstituutista vaatesuunnittelijaksi. Katrin luomuksia on nähty useaan otteeseen esimerkiksi Linnan juhlissa, ja jopa Oscar-gaalassa suomalaisen Selma Vilhusen päällä.

katriniskanen

Suunnittelijoissa, kuten Katri Niskanen, ja Mert Otsamo, joka tuli myös tunnetuksi Muodin huipulle -ohjelmasta, on suomalaisen muodin tulevaisuus. Kotimaisen vaatteen ostaminen kannattaa, olethan samalla tukemassa Suomen taloutta. Myös tietoisuus omasta kulutuksesta lisääntyy. Kuinka moni meistä voi sanoa, että tietää, missä tänään päällä olevat vaatteet on tuotettu, ja mitä kautta ne on lopulta päätyneet kauppaan, ja sieltä päällesi? Vain murto-osa nykypäivän ihmisistä voi. Yhtä lailla emme tiedä mistä suurin osa kuluttamista tekstiileistä tai hyödykkeistä tulevat, mitä ei tule arkipäiväisessä elämässä mietittyä, koska se on pelottava ajatus. Mitä huippumuodilla ja kestävällä kulutuksella sitten on yhteistä? Kestävä kulutus ja designer-vaatteet kulkevat käsi kädessä, koska kun ostat kalliin vaatteen, et halua heittää sitä pois pian. Haluat pitää siitä huolta niin, että se säilyy pitkään kauniina. Merkkivaatteet, etenkin suomalaiset sellaiset, on yleensä tehty niin hyvin, että ne kestävät vuosien käyttöä. 

Tuet kestävää kulutusta ostamalla suomalaista designia, nauttien samalla upeista muotiluomuksista, joista on sinulle iloa pitkäksi aikaa. Katrin moderni, mutta samaa aikaa klassinen suunnittelutyyli vetoaa suomalaisiin naisiin. Hänen naisellisen pehmeisiin, elengantteihin luomuksiin on helppo ihastua. Katrin kokoelmaa myydään valituissa putiikeissa Euroopassa, Aasiassa, Lähi-Idässä, ja Yhdysvalloissa.

Katri julkisuudessa on vaivattoman oloinen ihminen – aivan kuin hänen vaatteensakin. Vaatteet ovat huippumuotia ehkä juuri sen takia, että suunnittelussa ei ole yritetty liikaa tehdä ‘huippumuotia’.

haalarimekkomekko1

 

Vaatteet sivulla ovat upeita. Katri Niskasen kokoelmaan pääset tutustumaan täällä.

Sivustolta löydät verkkokaupan, jonka lisäksi Niskasen vaatemerkillä on putiikki Helsingissä. Sivuilla on näkyvissä kevään ja kesän mallisto Katri Niskanen -merkiltä.  Mallisto noudattaa suunnittelijallensa uskollista linjaa pehmeillä, naisellisilla leikkauksilla ja Katrille tyypillinen, harmoninen värimaailma näkyy vaatteissa läpi kokoelman.

Katri Niskanen on palkittu vuonna 2014 vuoden muotisuunnittelijaksi Elle Fashion Awardseissa. Jos kaipaat inspiraatiota kevääseen, seuraa suunnittelijaa instagramissa nimimerkillä @katriniskanen ja vaatemerkkiä nimimerkillä @katriniskanenofficial.