Kokouimapuku on täällä taas

Koristeellinen uimapuku

Tässä sievässä ja tyttömäisessä uima-asussa on kaunis väritys, ja kukat erityisesti lisäävät siroutta. Tämän voi yhdistää kätevästi myös esimerkiksi farkkujen tai farkkushortsien kanssa. 

Olet varmaankin huomannut, että näin kesän kynnyksellä näyteikkunat täyrtyvät taas rantahepeneistä sekä monenlaisista uima-asuista. Bikinit ovat olleet koko 2000-luvun suosikki uima-asuista, mutta nyt 2010-luvulla myöskin kokouimapuvut ovat saavuttaneet suosiotaan.

Vanhanaikaisesta uutta

Kuten monen muunkin muoti-ilmiön osalta, samat tyylit kiertävät sukupolvelta toiselle, ja vuosikymmeneltä toiselle. Muutamia vuosia sitten vanhanaikaista kokouimapukua pidettiin lähinnä vain nolona, eikä suinkaan muodikkaana ratkaisuna. Näitä kokouimapukuja löytyi lähinnä vain urheilullisia malleja eri urheilubrändien, kuten Adidaksen ja Speedon valmistamana. Nykyisin näiden sporttimallien lisäksi on kuitenkin huomattava määrä erilaisiakin uiskenteluvarusteita. Osa asuista on niin upoeita, että niillä ei ainakaan kovin likaiseen veteen viitsi mennä, vaan ne soveltuvat pelkkään auringonottoonkin vallan mainiosti.

Olkaimeton uima-asu
Tämä olkaimeton asu näyttää upealta erityisesti ruskettuneella iholla.

Erilaisia kiinnitystapoja

Uima-asut eroavat normaalien toppien lailla myös kiinnityksen ja olkainten osalta. Normaalit spaghettiolkaimet tai niskan taakse solmittava lenkki ovat hyvinkin yleisiä. Myöskin täysin olkaimettomat uimapuvut ovat yleistyneet. Näiden ostossa kananatta kuitenkin huomioda, että uimapuku on juuri oikean pituinen sinun selällesi. Joisaain uima-asuissa on vetoketju – se voi olla edessä, sivulla tai takana! Kiinnitystapoja on yhtä paljon kuin mallejakin, ja kannattaakin luonnollisesti vertailla mikä sopii juuri sinulle, ja mikä on mielestäsi eniten itsesi näköinen. Käytännöllisyyttä ja mukavuuttakaan ei ole syytä kokonaan sivuuttaa puvun ulkonäköä arvioidessa – asua tuskin tulee käytettyä, mikäli se tuntuu hyvin epämukavalta päällä.

Esimerkkejä esteettisistä uima-asuista

Tyylejä löytyy monenlaisia, ja toiset soveltuvat paremmin uimiseen, kun toisilla kelpaa vain paistatella päivää. Joidenkin uima-asujen malli ei eroa paljoa bikineistä, vaan niihin on vain lisättyä pieniä esteettisiä lisäosia. Etenkin instagramissa monet lifestyle -bloggarit, tai eksoottiisissa kohteissa lomailevat tai asuvat naiset jakavat upeita kuvia uima-asuistaan kuvankauniissa maisemissa. Voitkin hakea siis inspiraatiota myös Instagramin sekä vaikkapa Pinterestin puolelta. Esimerkiksi Swimwear Secretilla on paljon, upeita, erilaisia kokouimapukumalleja bikinien lisäki, joita pääse ihastelemaan heidän Instagram-sivuillaan.

Kaunis uima-asu
Esimerkiksi tässä kauniissa uima-asussa on käytetty upeasti hyödyksi erilaisia yksityiskohtia. Edessä olevien lenkkien lisäksi sivuilta auki oleva uima-asu näyttää upealta kaikkine yksityiskohtineen. Nykyään on muotia myös tässäkin hyödynnetty, melko korkealle menevä kaula-aukko. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julkaistu
Kategoria(t): Uutiset