Muoti-ilmiöt, jotka toistuvat yhä uudelleen

Olet varmaankin huomannut, että jotkin muoti-ilmiöt uusiutuvat uudelleen muodikkaiksi ehkäpä karkeasti arvioiden kymmenen vuoden välein. Vaatteet, joille olet äitisi vaatekaapissa nauranut, ovatkin yhtäkkiä taas kuumaa kamaa, ja samanlaisia löytyy kaikkien vaatekauppojen ikkunoilta. Tämä on hassua, miten muoti aina kiertää ja uusiutuu uudelleen ja uudelleen. Ei siis aina kannata suorinta tietä heittää vaatteita pois tai viedä kirppikselle, sillä taas muutaman vuoden päästä samat vaatteet voivat olla upean muodikkaita ja tyylikkäitä, joista kaikki haaveilevat. Aina ei myöskään tarvitse lähteä etsimään muodikkaimpia kuteita näyteikkunoilta, vaan voit hakea sieltä vain inspiraatiota, että mikä juuri nyt on in. Voitkin löytää vastaan luomuksen jopa kirpputorilta tai isovanhempiesi ullakolta!

Leveät lahkeet

leveät lahkeet

Yksi näistä paljon mielipiteitä jakavista muoti-ilmiöistä ovat tietenkin leveät lahkeet. Juuri niin, nämä mitkä olivat muodissa 80-luvulla, ja jotka sittemmin tulivat muotiin taas 2000-luvun alussa. Juuri ne, jotka aina lapsena pyöräillessä jäivät pinnojen väliin, ja jotka jakavat kovasti mielipiteitä. 2010-luvulla nämä jäivät kokonaan pois muodista, kun kuuminta hottia oli käyttää pillifarkkuja ja muita kapealahkeisia housuja. Leveät lahkeetkin kuitenkin pikkuhiljaa tekevät taas paluuta, halusit tai et. Näitä ollaan nähty jo catwalkeilla ja ranskalaisissa muotilehdissä. Ne voivat olla niin kangashousut kuin farkutkin, molemmat toimivat taas näin vuonna 2017. Voitkin yhdistää ne mukavasti vaikkapa korkokenkiin. Ennen leveälahkeiset housut olivat enemmänkin ohimenevä trendi-ilmiö, mutta nykyään niitä tituleerataan jopa ajattomaksi klassikoksi -uskomatonta, miten ajat voivat muuttua tämänkin asian suhteen!

Korkeavyötäröiset housut ja hameet

Toinen, mikä ennen sai ihmiset kummastelemaan, on korkea vyötärö housuissa. Nykyään se on jopa must, mutta ei ole kauaakaan aikaa, kun tätä pidettiin vanhanaikaisena. Korkeassa vyötärössä onkin hyvää myös se, että sillä saa anteeksi, vaikka olisi hieman mahaakin. Sillä pystyy piilottamaan alueen, johon naisilla useimmiten kertyy rasva, eli alavatsalle sekä lantiolle. Nämä housut puolestaan korostavat takapuolta. Voitkin siis taas kerran lähteä äitisi vaatekaapille, ja kaivaa ennen muodissa olleet korkeavyötäröiset pillifarkut päällesi!

Isot kuositIsot kuosit muodissa

Toinen mikä on ajaton, ja aina uudelleen muotiin tuleva ilmiö, ovat suuret ja värikkäät kuosit vaatteissa. Tämä on tietenkin hieman samaa tyyliä kuin Marimekko. Tätä voitaisiinkin kutsua retrotyyliksi, kun yhdistellään rohkeasti värejä ja kuvioita. Kuviot voivat olla vaikkapa monia erilaisia kukkakuvioita ja -kuoseja, raitoja, pilkkuja, täpliä ja muita kuvioita. Myöskin erilaiset kolmiot ja suorakulmiot esiintyvät monilla tavoilla tekstiileissä. Etenkin mustavalkoiset, isot kuosit ovat myöskin elegantteja ja aina tyylikkäitä. Älä siis turhaan arkaile hieman erikoisempienkin vaatteiden kanssa, sillä aina ei tarvitse pukeutua liian pelkistetysti ja yksinkertaisesti. Etenkin kevään tullen ja kesällä on mukava leikitellä runsailla värien yhdistelmällä. Yllättävätkin väriyhdistelmät ja kuosit voivat sopia yhteen yllättävän hyvin,  vaikket olisi ennen edes osannut ajatella moista yhdistelmää.

Julkaistu
Kategoria(t): Uutiset