Pienet yksityiskohdat luovat asun

Koruilla asenentta asuun

 

Usein erilaisissa muotilehdissä, julkaisuissa sekä catwalkeilla esitellään isoja ja upeita asusteita, jotka hurmaavat silmiinpistävällä kokonaisuudellaan. Etenkin erikoiset, catwalkilla käytetyt vaatteet voivat usein olla liiankin näyttäviä, eivätkä ne oikein sovellu normaaliksi arkiasusteeksi. Monelle onkin luonnollista luoda hieman hillitympää tyyliä, ja kokonaisuudessaan radikaalin ja katseita kääntävän tyylin sijaan pienet yksityiskohdat voivat olla se juttu. Yksityiskohtia voi luoda monella lailla yksinkertaiseenkin asuun. Ne voivat olla kengät, laukku, korut tai vaikkapa hiukset. Usein nimenomaan tällöinen kontrasti on tyylikästä. Isot korut ja näyttävä asu voikin helposti niin sanotusti ampua yli, eikä asu enää olekaan itse asiassa tyylikäs. Tässä artikkelissa jaamme muutamia vinkkejä, millä pienillä keinoilla asusta kuin asusta voi saada toimivan kokonaisuuden silmänräpäyksessä.

 

 1. Panosta kenkiin

  Olet ehkäpä kuullut joskus englanninkielisen sanonnan, että ”shoes tell always the truth”. Kengät siis kertovat totuuden. Olipa asu ja yksityiskohdat miten hienoja tahansa, mutta jos kengät ovat rumat, kokonaisuus kärsii huomattavasti. Kenkiin on muutenkin syytä laadullisesti panostaa, sillä niiden mukavuus on avainasemassa myöskin oman käyttäytymisen ja itsetunnon suhteen. Jos et jaksa kävellä kengilläsi, tai korkosi ovat liian korkeat normaalisti kävelemiseen, kokonaisuus tuskin näyttää hyvältä. Tämä saattaa kuulostaa itsestään selvältä asialta, mutta varmista siis aina, että kenkäsi ovat käyttökelpoiset ja pystyt kävellä niillä mukavasti ja normaalisti. Käyttömukavuuden lisäksi kenkien ulkonäkö tietenkin vaikuttaa myös? Kysy itseltäsi, sopivatko kengät mielestäsi asukokonaisuuteesi? Toiseksi, ovat kengät hyvin kuluneen ja käytetyn näköiset? Lempipopotkin on syytä aika ajoin vaihtaa uusiin. Hyvä keino onkin suosia yksinkertaisia kenkiä, jotka sopivat monen eri asun kanssa. Näin ollen sinulla ei tarvitse olla järkyttävän isoa kenkävarastoa, kun voit yhdistellä monet kengät useampaan asuun. Tämä on kätevää myöskin matkaillessa.

 2. Korut tuovat naisellisuutta ja asennetta

  Yksityiskohtia on ehkäpä helpoin ja myöskin hyvin mielekästä luoda koruilla. Kuten tiedämme, koruja on hyvin monen tyylisiä, joten niillä voi viedä samaakin asua usean eri tyyliin suuntaan. Jos valitaan asuksi esimerkiksi tyylikkään klassinen musta mekko, voidaan erilaisia koruilla saada ihmeitä aikaan. Voitkin viedä erilaisin koruin asua vaikkapa klassisen tyylikkääksi, tai vaikkapa rokkihenkiseksi. Koruiksi voit valita niin hopeaa, kultaa kuin valkokultaakin. Klassisin, naisellisin koruin tyylistä tulee luonnollisesti juhlavampi sekä naisellisempi. Toinen ääripää voisikin olla rockhenkiset korut. Rocktyylisiin koruihin voivat kuulua muun muassa niin sanotut choker -kaulakorut. Mustat, paksut yksityiskohdat luovat tietenkin erilaisen tunnelman kuin naiselliset timantit. Tyylillä voikin leikitellä monin tavoin vaikkapa päivän fiiliksen mukaan. Saat asusta jopa rantatyylisen lisäämällä pastellinvärisiä koruja hauskoin ja herkullisin kuvituksin. Yksi varma valinta korujen suhteen ovat isot, kultaiset korvarenkaat. Nämä sopivat niin rokkityyliin kuin klassiseenkin tyyliin ja tilanteeseen jos toiseenkin.
  Koruilla asenentta asuun

 3. Valitse yksi räväkkä vaate

  Yksinkertaisenkin asun voi kruunata yksi värikäs asuste tai vaate. Mustien housujen sekä paidan kanssa voitkin valita vaikkapa punaisen jakun. Mikäli haluat pitää asun hillittynä, voitkin valita kesän 2017 muotiasusteen, eli värikkään ja kuviollisen laukun. Luottolaukun ei tarvitsekaan aina olla musta tai lähellä maanläheisiä värejä, vaan se voi säväyttää monin eri värein. Tämä saattaa hillittyihin väreihin ja tyyleihin tottuneelle kuulostaa liiankin rajulta muutokselta, mutta tämä tuo mukavaa vaihtelua tyyliin kuin tyyliin. Uusin, rohkein kokeiluin voitkin löytää aivan uudenlaisen suunnan tyylillesi. Pienillä kikoilla voitkin siis luoda paljon erilaisia sävyjä samaankin asukokonaisuuteen, riippuen siitä, mitä haluat asussa korostaa. Ehkäpä jopa sama asu voi käydä niin arkena kuin tärkeässä juhlassakin, kunhan vain viilaat hieman yksityiskohtia eri suuntiin eri tilanteissa.

 

 

Julkaistu
Kategoria(t): Uutiset