Lempivaate läpi vuosikymmenen

Monilla on varmasti joitakin suosikkivaatteita, joita tulee käytettyä tilanteessa kuin tilanteessa. Sitä ei voi jättää kotiin kun lähtee reissuun, oli sitten kyseessä viikonlopuksi matka mökille, tai muutaman kuukauden reissu Aasiaan. Vaikka vaate alkaisikin jo näyttää hieman kulahtaneelta, on se silti niin mukava päällä, ja siinä on hyvä olo mentaalisestikin.

Lempivaate on tärkeä

Miksi yksi vaate voi olla niin tärkeä?

Tämä saattaa kuulostaa hyvin omituiselta, miten yhteen tai pariin vaatteeseen voi kiintyä niin kovasti. Vaikka ostaisi paljon uusiakin, kivempiakin vaatteita, tämä ei silti jää käyttämättä. Se palaa aina osaksi asukokonaisuutta, ja helpoin siihen on turvautua etenkin kiireisessä tilanteessa ja vaatekriisissä. Tietenkin se on myös matkoille erittäin hyvä ja tarpeellinen varuste, sillä sitä tulee varmasti käytettyä, ja sen osalta tietää, että se tuntu varmasti mukavalta päällä. Kuitenkin pelkän fyysisen mukavuuden lisäksi tämä vaate on muodostunut merkitykselliseksi ja lemppariksi lultavasti myös sen takia, että siinä olo tuntuu myös psyykkisesti hyvältä. Tämä saattaa kuulostaa liialliselta analyysiltä yhden vaatekappaleen suhteen, mutt aolet varmaankin huomannut, että vaatetta ei tule käytettyä montaakaan kertaa uudestaan, mikäli se päällä on epävarma olo. Vaatteeet vaikuttavat siis myös itsetuntoon. Vaikka muut sanoisivat, että jokin tietty vaate näyttää oikein hyvältä ja kivalta, ei se vaikuta siihen, millainen olo itsellä on tuo vaate päällä. Jos olosi tuntuu alastomalta, epämukavalta toi isolta, ei vaatetta tule käytettyä. Lempivaatteissa tuntee olonsa hyväksi siis myös ulkonäöllisesti ja käytännöllisestikin.

Mitä tehdä, kun lempivaate hajoaa?Vaattet voi korjata

Tietenkin nämäkin luottovaatteet jossain kohtaa hajoavat, tai alkavat näyttää niin kulahtaneelta, että niistä on syytä luopua. Tietenkin vaatteita voi koittaa paiakta tai parsia kokoon, mutta aina se ei ole enää suositeltavaa. Jos väritkin ovat haalistuneet ja pitna nukkaantunut, on vaate syytä vaihtaa. Yksi vaihtoehto on tietenkin ostaa uusi, samanlainen vaatekappale tilalle, mikäli se vaikuttaa niin hyvältä valinnalta. Näin voi käydä esimerkiksi klassisten, perusvaatteiden kanssa jotka sopivat moniin eri tilanteisiin, ja joiden malli istuu juuri sinun kropallesi. Aina samaa mallia ei tietenkään ole välttämättä enää saatavilla, etenkin jos olet ostanut vaatteesi pitkän aikaa sitten. Voitkin siis löytää jonkin aivan uudenlaisen vaatteen tilalle, ja sitä kautta vähän päivittää ja uudsitaa tyyliäsi. Se pätee myös vaatetukseen, että vaihtelu virkistää!

Julkaistu
Kategoria(t): Uutiset