Valitse oikea päähine

Kesän, ja aurinkoisten lomapäivien koittaessa, päähineet tulevat taas ajankohtaisimmiksi, kuin mitä ne ovat talvella. Toki etenkin Suomessa, talvella saa kirpeillä pakkasilmoilla pukea päähänsä pipon. Nyt puhumme kuitenkin pääasiassa kesähatuista, sillä kohta Suomeakin toivottavasti tervehtivät. taas kauniit kesäilmat. Juhannukseksi on luvassa hellerajojen rikkovia ilmoja, joista on parempi nauttia hattu päässä. Kuumalla ilmalla hattu suojaa päätä ja silmiä auringolta, ja pitää pään viileänä. Päähine estää auringosta johtuvan päänsäryn, tai jopa auringonpistoksen syntymisen. Muista kuitenkin, että hattu päässäkään auringossa ei kannata viettää ihan koko päivää.

hattu1

Päähineen käyttämiseen on kuitenkin muitakin syitä, kuin auringolta suojautuminen. Hattu on tyylikäs asuste, ja viimeistelee kauniin asukokonaisuuden. Hattu tekee jokaisesta asusta paljon kiinnostavamman, kuin mitä se olisi ilman hattua. Näyttävä päähine kutreillasi, et jää koskaan huomaamatta.

Millainen hattu sitten kannattaisi valita? Olkihattu, villakankainen lierihattu, vai kenties lippis tai turbaani? Kaupat ovat täynnä erilaisia, toinen toistaan hienompia päähineitä, joita kannattaa kaikkia kokeilla ennakkoluulottomasti. Usein hatut näyttävät paljon paremmalta päässä, kuin kaupan hyllyllä, ja se mikä sopii ystävällesi, ei välttämättä pue sinua ollenkaan. Joskus saattaa tuntua, että mikään päähine ei sovi omaan päähän. Tässä olet väärässä! Jokaiseen päähän löytyy kyllä sopiva hattu, joskus se vain vaatii hieman enemmän etsimistä. Jos haluat ammattilaisen apua, ota yhteys modistiin, eli hattusuunnittelijaan, jonka avulla voit löytää juuri sinun pään muotoon parhaiten sopivan päähineen.

Julkaistu
Kategoria(t): Uutiset