Pidä meikkihuiskut puhtaana!

makeup brush

Meikkisiveltimet ovat osa meikkaajan arkipäivää, ja niistäkin täytyy pitää hyvää huolta. Likaiset meikkisiveltimet – ja sienet ovat kasvualustoja bakteereille, mikä vaikuttaa myös suuresti oman ihon kuntoon. Kotikäytössä olevat luomivärisiveltimet kaipaavat pesua vain muutaman kerran kuukaudessa, mutta meikkivoide – ja peitevoidesiveltimet olisi hyvä pestä jokaisen käyttökerran jälkeen.  Siveltimiä voi pestä niille tarkoitetuilla puhdistusaineilla, ja esimerkiksi marseilles – saippua on loistava vaihtoehto pesuaineena. Hätätapauksessa siveltimet voi pestä myös shampoolla tai tiskiaineella. Kiireisissä tilanteissa siveltimen voi pestä myös käyttämällä siveltimenpuhdistus – desifiointiainetta.

Siveltimien pesuun tarvitset vain kupillisen haaleaa vettä sekä puhdistusainetta. Marseille-saippua on pesuaineena kaikista paras vaihtoehto, ja sitä yleisesti suositellaankin meikkisiveltimien puhdistukseen. Tätä saippuaa on saatavilla ihan tavallisista ruokakaupoista, eikä hintaakaan ole kuin muutama euro. Veden ja puhdistusaineen lisäksi on hyvä käyttää siveltimille tarkoitettua puhdistuskinnasta, joita voi löytää eri merkkisinä.

Kun kaikki tarvittava on koottu yhteen, puhdistus aloitetaan kastelemalla sivellin haaleassa vedessä, ja lisäämällä siihen hieman saippuaa. Tämän jälkeen sivellintä tulee pyöritellä edestakaisin puhdistusalustalla. Tätä tulisi toistaa siihen saakka kunnes pesuvedessä ei näy enää sivellistä irtoavaa väriä. Pesukinnas ei ole kuitenkaan välttämätön, sillä meikin saa siveltimestä irti helposti vain pyörittelemällä sitä vedessä, saippuassa, tai omaa kämmentä vasten.

Kun tämä on tehty, siveltimet täytyy vielä huuhdella huolellisesti haaleassa vedessä. Mikäli siveltimiä ei huuhdella huolellisesti, pesuaine jää siveltimeen ja jää ärsyttämään ihoa jokaisen meikkauskerran yhteydessä.  Pesun jälkeen kuivauksen nopeuttamiseksi on hyvä puristella siveltimet ensin kuivaksi talouspaperin avulla. Tämän jälkeen siveltimet voi asetella vaikkapa pyyhkeelle kuivamaan vaakatasossa.

HUOM! On tärkeää muistaa, ettei siveltimiä kannata puhdistaa kovakouraisesti. Kovakourainen käsittely saa siveltimien karvat irtoamaan ja liimapinnan heikentymään.

 

Näiden vinkkien avulla saat siveltimistäsi taas kuin uusia, ja myös kasvojesi iho kiittää huolenpidostasi!

 

Julkaistu
Kategoria(t): Meikit