Adidas – johtava urheiluvaate yritys

Kolme raitaa saa varmasti jokaisen mieleen juolahtamaan urheiluvaatemerkin nimeltä Adidas. Tämä vuosittain miljardeja tuottava yritys valmistaa erilaisia urheilujalkineita, – vaatteita – ja varusteita. Adidas on ollut aina muodissa, mutta tänä päivänä sitä näkyy vaatteissa yhä enemmän ja enemmän. Tänä päivänä Adidas ei ole enää nimittäin vain urheiluvaatemerkki, vaan myös vapaa-ajan vaatetuksessa nämä kolme raitaa ponnahtavat pinnalle milloin missäkin.

Jo vuodesta 1949

Tämä maailmanlaajuisen yrityksen perusti Adolf ’’Adi’’ Dassler, joka aloitti jo 1920 – luvulla urheilukenkien valmistuksen. Adidas perustettiin vuonna 1949 ja se on kattanut siitä lähtien laajasti eri urheilulajien vaatetusta sekä vapaajan muotia. Adidas Group – valikoimaan kuuluu tällä hetkellä Adidas, Reebok sekä Taylor Made. Pääkonttori sijaitsee Saksan Herzougenarachissa ja konsernissa on kansainvälisesti noin 25 000 työntekijää. Tuotteet valmistetaan Kiinassa, Japanissa, Vietnamissa, Indonesiassa ja Brasiliassa.

Mieleenpainuva logo

Adidas on kehittänyt itselleen kolme erilasita mieleenpainuvaa logoa. Jokainen varmasti tunnistaa logon kuuluvan adidakselle jos sellainen jossain vain näkyy. Logo on tehokas, ja on ollut myös yksi avainsana Adidaksen suureen suosioon. Ensimmäinen on kaikista tunnetuin, eli kolme raitaa. Tällä logolla ei ole kuitenkaan tiettyä ulkomuotoa, sillä yritys päätti laittaa kolme raitaa kaikkiin tuottamiinsa tuotteisiin.

adidas1

 

 

Toinen logo on myös tuttu ja sitä on nähty monesti adidaksen tuotteissa. Logo on apila, jossa kolme raitaa menevät allekkain ja apilan alla lukee pienellä Adidas.

Tätä logoa käytetään enimmäkseen klassikkotuotteissa.

 

 

adidas2

 

Kolmannessa logossa on kolme palkkia vierekkäin ja myös hieman vinottain. Palkkien alapuolella lukee tummalla ja vähän suuremallla yrityksen nimi Adidas. Tämä viimeisin logo on tehty mahtipontisemmaksi kuin muut, ja sen tavoitteena onkin ollut saada ihmiset haastamaan itsensä ja  ostamaan Adidaksen tuotteita ’’rikkoakseen rajojaan’’.

 

Muodissa tällä hetkellä

Adidaksen vaatteita näkyy tänä päivänä katukuvassa koko ajan enemmän ja enemmän. Adidas on kehittänyt upeita vapaa-ajan jalkineita sekä vaatteita, ja monet niistä tyhjenevät äkkiä varastoista niiden suuren kysynnän vuoksi. Adidas on tuottanut esimerkiksi kattavan valikoiman erilaisia mekkoja, hameita, laukkuja, takkeja sekä kenkiä. Adidas pysyy mukana tämän päivän muodissa, ja erilaiset tuotteet tulevat vuosikymmenien jälkeen aina uudelleen muotiin. Esimerkiksi Adidaksen tunnetut kengät, Superstarit, näkyivät monien nuorien jalassa 2000-luvun alussa. Nämä tyylikkäät kengät ponnahtivat uudelleen muotiin vuonna 2015 ja ovat tällä hetkellä yhdet yleisimmät kengät esimerkiksi juurikin nuorien keskuudessa.

 

adidas4

Julkaistu
Kategoria(t): Uutiset