Ihanat suomalaiset vaatebrändit

Monet haikailevat ulkomaiden muotisuunnittelijoiden luomusten perään, mutta kyllä kotimaassakin osataan tehdä laadukkaita vaatteita ja arvostettua vaatesuunnittelua.

 

ivana helsinki

Ivana Helsinki on nimensä mukaisesti suomalainen muotitalo, jonka on perustanut suomalainen Paola Suhonen siskonsa Pirjo Suhosen kanssa 1998. Tuotemerkki kulki aluksi nimellä Ivana Finlandia. Ivana Helsinki oli ensimmäinen pohjoismainen yritys, joka valittiin Pariisin muotiviikon päänäytökseen ja New Yorkin muotiviikkojen näytöskalenteriin. Brändi on tunnettu suomalaisesta käsityöstä, kirkkaista väreistä ja omaperäisistä kuvioinnista. Brändin nimen alla tuotetaan myös elokuvia. Konseptimyymälä ja toimistotilat sijaitsevat Helsingissä ja toinen konseptimyymälä on New Yorkissa.

Ivana Helsinkiä on nähty myös kansainvälisten julkkisten päällä. Brändin luomuksiin ovat ihastuneet esimerkiksi Emma Roberts, Madeline Stuart, Carly Rae Jepsen, Helena Christensen, Juliette Lewis ja Maja Ivarsson. Valitettavasti vuonna 2010 Ivana Helsinki sai negatiivista julkisuutta, kun Ivana Trump ilmoitti haastaneensa brändin oikeuteen nimensä hyödyntämisestä. 2011 brändi lisäsi nimen kirjoitusasuun yhden välilyönnin.

 

marimekko

Marimekko on ehkä Suomen tunnetuin merkki ulkomailla. Marimekon perustivat Armi ja Viljo Ratia vuonna 1951. Marimekon tuotteiden myynti tapahtuu jälleenmyynnin lisäksi yhtiön omissa myymälöissä ja konseptimyymälöissä. Suomessa Marimekon omia myymälöitä on 23, Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ruotsissa kussakin yksi. Konseptimyymälöitä Suomessa on noin 26, muualla maailmassa 32, joista Japanissa 20.

Tunnetuin Marimekon kuoseista on Unikko-kuosi, jonka on suunnitellut Maija Isola. Marimekkokin on saanut kolhunsa, kun vuonna 2013 huomattiin Kristina Isolan Metsänväki-kuosin olevan kopio ukrainalaisen naivistitaiteilijan teoksesta Rotta matkalla vuodelta 1963. Sama kuosi on ollut sinisenä Finnairin lentokoineissa. Myöhemmin samana vuona Marimekko ilmoitti lopettavansa yhteistyön Kristina Isolan kanssa. Samana vuonna Teresa Moorhousen Isoisän puutarha -kuosin huomattiin olevan hyvin yhtenevä englantilaisen lastenkirjan kuvituksen kanssa.

 

minna parikka

Jos haluaa vetää jalkaansa suomalaiset kengät, on muotitietoiselle Minna Parikan kengät hyvä ratkaisu. Minna Parikka on suomalainen kenkäsuunnittelija ja hänellä on samanniminen brändi. Parikka muutti lukion jälkeen opiskelemaan kenkäsuunnittelua De Montfort Universityssä Isoon-Britanniaan. Parikka voitti voitti arvostetun Young British Glove Designer of the Year -tittelin vuonna 2002 ja hän palasi Suomeen 2005, jolloin hän myös perusti oman kenkäbrändinsä.

Ensimmäinen mallisto ilmestyi syksyllä 2006. Parikan kenkiä myydään yli 25 eri maassa ja Suomessa kivijalkaliike sijaitsee Helsingissä. Parikan kenkiä on nähty useassa muotilehdessä, kuten Voguessa, Ellessä ja Glamourissa. Taylor Swift, Cara Delevigne, Fergie ja Paloma Faith ovat esiintyneet julkisuudessa Parikan kengät jalassa.

Julkaistu
Kategoria(t): Uutiset