Oikean uima-asun valinta

uima-asu

 

Nyt kesäkuukausina, kun järvien vedet lämpiävät Suomessa, ja monet suuntaavat kesälomilleen, esimerkiksi Etelä-Eurooppaan, tulee ajankohtaiseksi miettiä, minkälaisen uima-asun hankkii. Ottaisinko narubikinit, vai kenties kokouimapuvun, tai jotain aivan muuta? Vaihtoehtoja löytyy paljon, ehkä jopa liikaakin. Niiden olisi tarkoitus helpottaa valintaa, mutta tilalle onkin tullut valinnanvaikeus. Emme osaa päättää, mikä olisi hyvä.

Ensimmäiseksi kannattaa miettiä, aiotko käyttää uima-asua rannalla loikoilemiseen, uimahallissa uimiseen, tai johonkin muuhun? On selvää, että auringottoon, ja kuntouintiin, valitaan yleensä täysin erilaiset vaihtoehdot.

Toinen asia, mikä uimapuvun valinnassa on tärkeää, on kehotyyppisi. Mikä sopii kropallesi? Se selviää usein vasta kokeilemalla useita uima-asuja, joista voi sitten päätellä, mikä näyttää parhaalta itsellä.

Kannattaa ennen uimapukuostoksille lähteä, miettiä hieman, millaista on etsimässä, jotta päässä on edes jonkinlainen idea, mikä auttaa karsimaan vaihtoehtoja uimapukuviidakossa. Liian tarkkaan ei kannata kuitenkaan miettiä, vaan pitää mieli avoimena. Usein juuri ne vaihtoehdot, jotka henkarissa eivät näytä kovinkaan kummoiselta, ovat niitä, jotka näyttävät päällä parhailta! Kannattaa siis sovitella rohkeasti erilaisia vaihtoehtoja. Uimapukua tai bikineitä, ei koskaan kannata ostaa sovittamatta.

Uima-asun valinnassa on myös tärkeää väri, sillä ainoa, mitä sinulla tulee olemaan päälläsi, on uima-asu. Siksi on hyvä valita sävy, joka sopii kauniisti yhteen ihonvärisi kanssa! Jos et tiedä, mitkä värit sinulle sopivat, selvitä asiaa käyttämällä värikarttoja!