Järjestä vaatekaappisi!

vaatekaappi vinkit 2018

Monet meistä ovat varmati törmänneet siihen ongelmaan, että vaatekaapin kätköistä ei päällepantavaa yksinkertaisesti vain löydy.  Tämä saattaa johtua siitä, että vaatekaappi on yksi sekamelska, ja monet vaatteeet hukkuvat muiden vaatteiden alle. Monilla eri vinkeillä sinun on kuitenkin mahdollista saada vaatekaappisi taas järjestykseen. Joku viisas on joskus sanonut, että kun vaatekaappi on organisoitu, myös muu elämä näyttää valoisammalta ja selkeämmältä. Jos vaatekaappisi tarvitsee pientä inventaariota, lue ihmeessä alemmas ja nappaa parhaimmat vinkit itsellesi.

vaatekaappi vinkit 2018

Putsaa ja heitä pois

Vaatekaapin siivoaminen alkaa helposti ja yksinkertaisesti: vetäise kaikki vaatteet pois kaapista ja aloita järjestäminen yksi kerrallaan. Jokainen läpikäynti tarvitsee rankkaa kättä, ja mitään turhaa ei kannata missään nimessä säästellä. Mieti tarkkaan mitä oikeasti tarvitset ja mitä olet todellisuudessa käyttänyt. Jos pitelet kädessäsi vaatekappaletta, joka ei aiheuta minkäänlaisia tunteita, sitä ei ole järkevää enää säilyttää. Kun inventaario on valmis, voit myydä kaikki käyttökelpoiset vaatteet ja antaa myös jotain hyväntekeväisyyteen. Rikkinäiset vaatteet kannattaa viedä suoraan kaatopaikalle, tai katsoa jos niistä olisi mahdollista ommella jotain muuta. Jos et kuitenkaan ole käsityöihminen, kannattaa vaatteet viedä suoraan kierrätykseen.

Kun kaapit ovat tyhjät, on suositeltavaa mittailla ja suunnitella tulevaa järjestystä. Myös kaappien imuroiminen ja peseminen kannattaa, sillä ne ovat saattaneet pölyyntyä melkoisesti edellisestä siivouskerrasta. Kun olet tehnyt suunnitelman ja mittaukset, voit käydä ostamassa lisää laatikoita tai hyllyjä, joiden avulla saat lisää säilytystilaa.

Järjestä vaattesi käytön mukaan

Vaatteita ei kannata järjestää pelkästään sen mukaan, että onko vaatekappale paita, housut vai hame. Myös vuodenajoilla ja tilaisuuksilla on väliä, ja siksi esimerkiksi talvi – ja kesävaatteet sekä juhla – ja arkivaatteet kannattaa erotella eri paikkoihin. Juhlavaatteita tulee käytettyä huomattavasti vähemmän ja siksi ne kannattaa säilyttää paikassa, missä ne pysyvät hyvänä. Esimerkiksi talvivaatteet kannattaa pakata muovipusseihin ja laittaa syrjään kesän ajaksi, sillä silloin niitä ei tarvita. Lisäksi voit käyttää erivärisiä henkareita tai lappusia, joihin kirjoitat mikä vaate kuuluu mihinkin.

Korkkarit hyllylle ja arkikengät näkyville

Kenkien järjestämisessä kannattaa käyttää samaa periaatetta kuin vaatteidenkin järjestämisessä. Heitä kaikki rikkinäiset ja haisevat kengät suoraan roskiin ja pohdi muutenkin tarkkaan, tuleeko sinun käytettyä kyseistä kenkäparia. Tässä vaiheessa on myös hyvä tilaisuus pestä kengät, joten suosittelemme viemään likaisimmat kengät pesuhuoneeseen odottamaan pesuvuoroaan. Juhlakengät kannattaa pakata laatikoihin, joissa ne pysyvät hyvänä seuraavaa käyttökertaa varten. Jos haluat nähdä kaikki kenkäsi ettei mikään vain unohdu, niille kannattaa ostaa erikseen oma hylly tai ne voi järjestellä esimerkiksi vaaterekkien alle. Arkikengät kannattaa pitää lähettyvillä, koska niitä tarvitset eniten. Muista myös pestä kenkien säilytyspaikat säännöllisin aikavälein, sillä kengät ovat yksi likaisimmista kotona säilytettävistä asioista ja ne kantavat paljon erilaisia bakteereja mukanaan.

Uudistusprosessi keventää mieltä

Monille sekamelska tunkeutuu jo mieleen ja haittaa näin myös jopa arkipäivän elämää. Aamut saattavat venyä kun päälle pantavaa ei löydy, ja liiallinen vaatemäärä ei ole edes egologista. Organisoidulla vatekaapilla löydät aina juuri ne vaatteet mitä tarvitset eikä mikään vaatekappale unohdu muiden alle. Henkareita kannattaa käyttää, sillä hyllylle viikatut vaatteet tavalliseti peittävät toinen toisiaan. Mielikuvitusta kannattaa myös käyttää ja miettiä tarkkaan, mikä järjestelytekniikka olisi juuri itselle sopiva vaihtoehto. Järjestelyyn menee myös aikaa, joten inventaarion saattaa kulua useita tunteja. Siihen tarvitaan erityisesti kärsivällisyyttä ja tietenkin vahvuutta, että pääset eroon juuri niistä vaatteista ja asusteista joita et enää käytä.

Julkaistu
Kategoria(t): Uutiset